Alfasun

Omdat we onze belofte "€nergie zonder zorgen" waarmaken

Je hoeft niet ver te gaan. Je vindt onze hoofdzetel in Ninove, en we hebben ook een vestiging in Waregem. Je gaat om met vakmensen. Want we zijn zo'n 25 jaar actief in de energiesector. Je krijgt advies op niveau. Ben je een particulier die gaat bouwen of verbouwen? Ben je architect? Leid je een bouwonderneming? Alfasun/Alfacool spreekt je taal.

Je kunt bij Alfasun/Alfacool terecht voor:
- algemeen advies over milieu- en budgetvriendelijke energie-oplossingen
- energieaudits en -advies
- algemene elektriciteitswerken
- installatie van thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtepompen, warmtepompboilers, zonneboilers, airconditioning, vloer- en wandverwarming, infraroodverwarming, isolatie, waterverzachters, gascondensatieketels, ventilatie,...
- installatie van domotica en alarm
Contacteer ons Liever meteen een offerte?
Ons engagement om van uw project een succes te maken
Graag snel prijs voor uw project?
Zelf online offerte berekenen
 • Dienstverlening van A tot Z
 • Gecertificeerd installatiebedrijf
 • Gratis offerte en advies

Onze activiteiten

W

Installatie en herstelling warmtepompen

Een warmtepomp is de meest milieuvriendelijke oplossing voor verwarming voor nieuwbouw en renovatie. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en kan uw woning ook verkoelen in de zomer. Wij helpen u kiezen tussen een lucht-water warmtepomp of een geothermische warmtepomp. Ideaal hierbij is vloerverwarming en een goede isolatie. Een hybride warmtepomp levert de beste prestaties in combinatie met een cv-ketel op gas of mazout.

Vraag vrijblijvend advies

Installaties van warmtepompen waar we trots op zijn

 • Nieuwbouw BEN woning
 • Buggenhout
Alfasun - Nieuwbouw BEN woning - Buggenhout
> Meer
P

Installatie en herstelling zonnepanelen

Met fotovoltaische zonnepanelen produceert u gratis elektriciteit. Het systeem omvat steeds een omvormer, en kan uitgebreid worden met een thuisbatterij. Met onze ervaring als installateur raden wij zonnepanelen aan wanneer u een warmtepomp heeft.

Vraag vrijblijvend advies

Installaties van zonnepanelen waar we trots op zijn

 • Nieuwbouw BEN woning
 • Buggenhout
Alfasun - Nieuwbouw BEN woning - Buggenhout
> Meer
E

Installatie thuisbatterij

Met een thuisbatterij van Viessmann verbruikt u de opgewekte stroom van uw zonnepanelen maximaal zelf. De thuisbatterij slaat uw zelf geproduceerde zonne-energie op om later te gebruiken. Op deze manier neemt u minder stroom op uit het net en kan u verbruikspieken vermijden met als resultaat: een lagere energiefactuur.

 
Vraag vrijblijvend advies

Omdat we onze belofte "€nergie zonder zorgen" waarmaken

Je hoeft niet ver te gaan. Je vindt onze hoofdzetel in Ninove, en we hebben ook een vestiging in Waregem. Je gaat om met vakmensen. Want we zijn zo’n 25 jaar actief in de energiesector. Je krijgt advies op niveau. Ben je een particulier die gaat bouwen of verbouwen? Ben je architect? Leid je een bouwonderneming? Alfasun/Alfacool spreekt je taal.

Je kunt bij Alfasun/Alfacool terecht voor:

 • algemeen advies over milieu- en budgetvriendelijke energie-oplossingen
 • energieaudits en -advies
 • algemene elektriciteitswerken
 • installatie van thermische en fotovoltaïsche zonnepanelen, warmtepompen, warmtepompboilers, zonneboilers, airconditioning, vloer- en wandverwarming, infraroodverwarming, isolatie, waterverzachters, gascondensatieketels, ventilatie …
 • installatie van domotica en alarm

Omdat je altijd op ons kunt rekenen

Onze technische adviseurs zijn intensief geschoold om je vragen te beantwoorden, je gebouw in kaart te brengen en een degelijke installatie te verzekeren. Onze dienst-na-verkoop zorgt voor eventuele bij-regelingen en onderhoud.

In uw regio

Wij zijn actief in Gent, Sint-Niklaas, Dendermonde, Aalst, Ninove, Geraardsbergen, Ronse, Oudenaarde, Deinze, Eeklo.